Sposób przygotowania

Kupiłam 3 spore kawałki żeber wieprzowych , tzw. extra mięsnych czyli właściwie bez kości. Opłukałam je i osuszyłam. Natarłam solą, mielonym pieprzem, czosnkiem a także papryką i majerankiem, ale tymi dwiema przyprawami bez przesady. Odłożyłam żeberka do lodówki na 4 godziny. Następnie włożyłam je do rękawa foliowego do pieczenia. Dodałam 2 cebule pokrojone w piórka, 1 duże jabłko, obrane i pokrojone oraz ok. 1/3 szkl. wody. Rękaw zamknęłam, nacięłam na górze - trzeba przeczytać instrukcję używania rękawa bo niektóre się nacina a innych nie - położyłam na zimnej blasze i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 170 st C - piekłam ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjęłam i zostawiłam na 10 min. żeby odpoczęły. Podałam mięso odkrojone od kości, podzielone na mniejsze kawałki, z dodatkiem ryżu z kurkumą i duszonej marchewki. Sosu nie zaprawiałam bo jabłka całkiem się rozpadły i zagęściły go.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Dziś Wam powiem coś w sekrecie , jabłka z mięskiem są w duecie i smakują na the best, bo to Pyzy przepis jest.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Misiu, mogę tylko dodać plusika do Twojego komentarza a należą Ci się duże buziaki!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyzo, Twoje przepisy działają na moje zmysły twórczo.....hihi....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super, muszę wykorzystać ten przepis :)
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    do wypróbowania1
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    koniecznie trzeba spróbować... super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super;]
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pysznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !