Sposób przygotowania

Ryż ugotować na półtwardo. Następnie przesypać do naczynia żaroodpornego.
Migdały obrać ze skórki, pokroić na kawałki i prażyć przez parę minut na suchej patelni. Dorzucić do ryżu.
Filet z dorsza umyć i pokroić na kawałki- może być spora kostka. Zalać paroma kroplami soku z cytryny, dodać łyżeczkę curry, sól i pieprz do smaku. Odstawić na pół godziny.
Do ryżu z migdałami dodać rodzynki, chili, cynamon, posiekaną natkę, kurkumę(zostawić troszkę do posypania), imbir i liście laurowe. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać cytrynę pokrojoną na ćwiartki- te ćwiartki przekroić jeszcze na pół.
Wymieszać i na wierzchu ułożyć dorsza, posypac kurkumą i położyć kawałeczki masła.
Piec w 180 stopniach ok 30 w przykrytym (!)naczyniu żaroodpornym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, to by mi smakowało !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    sposób na rybę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !