Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne jagody w kompocie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne jagody w kompocie

Owoce umyć, ułożyć w łojach. Zagotować 2 szklanki wody z cukrem. Gorącym syropem zalać ułożone owoce, szczelnie zamknąć słoje, ustawić w garnku z gorącą wodą i pasteryzować 20 minut w temperaturze 85 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 10.10.2015 23:56
bardzo zdrowe
Adam/ZUB3R 03.05.2013 09:42
bardzo lubię
Katarzyna59 29.05.2012 16:27
bardzo lubię
magdziorka6 10.02.2012 16:09
smakowicie i zdrowo
mehia 23.01.2011 10:32
pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak