Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe z zielonym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
brokuł 50 dag
por (biała część)
jajko 2 szt
cebula 1 szt
białe wino 1/2 szkl
olej 1 łyżeczka
mleko 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżki
pieprz
sól
masło do smażenia
pieczywo tostowe pszenne kromki
sos pieczeniowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe z zielonym nadzieniem

Białą część pora i 1/4 brokułowych różyczek włożyć do posolonego wrzątku, gotować kilka minut, przelać zimną wodą, osączyć.
Cebulę posiekać, usmażyć na oleju. Tosty pokroić w kostkę i opiec na suchej patelni.
Jajka wymieszać z mlekiem, posiekaną natką pietruszki - doprawić solą i pieprzem. Dodać tosty i cebulę - wymieszać tak, aby powstało luźne nadzienie.
Sznycle leciutko rozbić doprawić, obłożyć liśćmi porów i posmarować farszem. Na farszu położyć obgotowane różyczki brokułów. Sznycle złożyć, spiąć wykałaczkami albo obwiązać nitką i usmażyć na maśle z obu stron.
Podlać winem dodać sos pieczeniowy - delikatnie wymieszać i gotować ok 10 min, po czym wlać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w wodzie.
Zagotować i przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak