Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartuffo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 200 gram
bita śmietana 200 gram
margaryna 100 gram
cukier drobny 5 łyżek
żółtko jajek 3 szt
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tartuffo

Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w rondelku na małym ogniu dodać cukier i margarynę. Przestudzić. Do lekko ciepłej masy dodać zółtka i śmietanę - dobrze wymieszać. Wstawić na ok 20 min do lodówki.
Formować kulki i otaczać w posypce czekoladowej.

Posypkę można zastąpić tartą czekoladą lub słodkim kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak