Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wołowe z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 1/2 kg
papryka czerwona 1 strąk
cebula 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pieczarki 30 dag
ser biały 10 dag
natka pietruszki 1/2 pęczek
musztarda wytrawna
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wołowe z pieczarkami

Cebulę i natkę pietruszki siekamy. Mięso mieszamy z twarożkie, cebulę, natką pietruszki, oregano, musztardą, sola i pieprzem. Formujemy niewielkie frykadelki i naprzemian z papryką i pieczarkami, liśćmi laurowymi nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Szaszłyki podajemy z sosem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/80349/sos-do-szaszlykow.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak