Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta postna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 2 gar scie
cebula 1 szt
margaryna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta postna

Kapustę wypłukać, pokroić i ugotować. Grzyby namoczyć, ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć z wody przestudzić i pokroić. Na patelni rozgrzać margarynę i poddusić na niej grzyby, dodać drobno posiekaną cebulę i udusić.
Do odcedzonej gorącej kapusty dodać grzyby z cebulą doprawić pieprzem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.12.2013 11:21
już niedługo będę taką gotowała, uwielbiam ją :)
Wacław 10.09.2012 09:36
lubię taka kapustę
LuKaSz4761 08.11.2011 17:50
Super przepis
Marzena34 07.05.2011 12:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak