Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy serowo-warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 20 dag
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki peczek
ogórek zielony 1 szt
mąka pszenna 6-8 łyżek
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy serowo-warzywne

Czosnek obrać i rozetrzeć z solą. Natkę drobno posiekać.
Ogórek i ser zetrzeć na tarce. Dodać czosnek, natkę, mąkę i proszek do pieczenia. Wbić jajka i wymieszać wszystko na gładką masę.
Smażyć na gorącym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak