Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane młode ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1/4 kostki
ziemniaki młode
twaróg 30 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane młode ziemniaczki

Ziemniaki (duże), ugotowaćć w mundurkach. Przekroić na połówki. Wydrążyć w każdym dołek - łyżką do zupy.
Ser wymieszać z drobno posiekaną dymką, utartym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką.
Ziemniaki napełnić przygotowana masą serową. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Na każdym ziemniaku położyć kawałek masła z kawałkiem czosnku i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ok 200\'C na 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 29.05.2011 22:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak