Sposób przygotowania

Filety umyś, osuszyć i pokroić na średniej wielkości kawałki - przełożyć do miski. Polać sokiem z cytryny, posypać kucharkiem, solą i pieprzem, dodać tymianek, czosnek, alkohol (zamiast wódki można też dodać białe wytrawne wino), i jogurt. Wymieszać delikatnie, przykryć i odstawić na minimum 2 godziny do lodówki - im dłużej, tym lepiej.
Na patelni rozgrzać olej - wrzucić mięso i smażyć na silnym ogniu ok 5 minut - mieszając.
Zmniejszyć ogień i dusić mięso pod przykryciem ok 15-20 min. Mieszając co jakiś czas.
Pod koniec duszenia spróbować sos i doprawić do smaku.

Można podawać z ryżem, ziemniakami czy sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !