Sposób przygotowania

Kilkanaście niedużych liści sałaty opłukałam i dobrze osączyłam. Porwałam je na mniejsze kawałki. Pomarańczę obrałam ze skórki i pokroiłam w ćwierć plasterki. Sok, który wyciekł przy krojeniu zmieszałam z 1 łyżką oleju z pestek winogron i dosypałam troszkę drobno posiekanego świeżego koperku - doprawiłam odrobinką soli i pieprzu mielonego - wymieszałam dokładnie. Na sałacie ułożyłam zwinięte cieniutkie plasterki polędwicy wieprzowej parzonej i mocno wędzonej - u mnie to się nazywa \"bekon z beczki\". Dodałam kawałki pomarańczy. Z połówki granata wyłuskałam ziarenka i posypałam nimi sałatkę. Całość skropiłam sosem i posypałam listkami koperku. Wyszła przepyszna sałatka na przekąskę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawe połączenie składników... Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie podane.Granat pasuje smakowo i l wizualnie.
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przepięknie wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pysznie wyglada:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    śliczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !