Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa rolada biszkoptowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 4 szt
mąka 4 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa rolada biszkoptowa

Jaja z cukrem ubić mikserem aż do powstania pulchnej masy. Do ubitej masy dodawać po łyżce mąki i kakao stale delikatnie ubijając. Ciasto wylać na dużą blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni, piec około 25 minut, ostudzić. Powierzchnię rolady posmarować masą i zwinąć biszkopt w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.04.2013 17:20
bardzo dobra
Katarzyna59 24.07.2012 18:56
apetycznie wygląda
Iwona51
Iwona51 05.01.2012 12:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak