Sposób przygotowania

Żółtka wlać do miski, dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać do momentu uzyskania puszystej, białej masy. Zagotować śmietanką. Miskę z ubitymi żółtkami wstawić na garnku z wrzącą wodą. Ubijać wlewając gorącą śmietankę. Gęstą masę ostudzić, przełożyć do odpowiedniego naczynia, przykryć folią, wstawić do zamrażalnika na 3-4h.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ulubiony deser moich dzieci.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !