Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki, jabłka i mandarynek

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka
jabłko
mandarynki
natka pietruszki
olej z pestek winogron
sok pomarańczowy (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki, jabłka i mandarynek

Dwie duże marchewki obrałam i starłam na duże wiórki. Dodałam starte, obrane ze skórki, jabłko - użyłam odmiany Champion. Wymieszałam, skropiłam sokiem z połowy niedużej pomarańczy i dwiema łyżeczkami oleju z pestek winogron. 8 niedużych mandarynek obrałam i pokroiłam w plastry - dodałam do surówki razem z dwiema czubatymi łyżkami posiekanej drobno natki pietruszki. Podałam do pieczonego drobiu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.05.2012 18:09
ekstra!;)
Anna133 23.04.2012 16:09
samo zdrowie
Misia90 23.09.2011 14:16
ekstra
Marysia 23.09.2011 14:08
super
Karolina69 23.09.2011 14:00
fajne
Jolanta40 18.09.2011 19:38
bardzo mi się podoba
Henryka2 15.01.2011 14:49
Robię z pomarańczą, muszę spróbować mandarynek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak