Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt bałkański 1/2 l
cukier puder 4 łyżki
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
limonka
śmietana kremówka 20 dag
melisa 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem jogurtowy

Limonkę sparzyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jogurt, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy razem z rozpuszczoną w zimnej wodzie żelatyną. Dodajemy sok z limonki i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. Śmietanę ubijamy i łączymy z powstałą masą. Jogurt mieszamy ze skórką z limonki oraz zmiksowana melisą. do pucharków przekładamy najpierw jasny kream a na wierzch krem z melisą. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 13.07.2012 10:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak