Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony wieprzowe z ziołową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
natka pietruszki 1/2 pęczek
bazylia 1/2 pęczek
tymianek 1/2 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
musztarda 3 łyzki
sól
pieprz
olej do smażenia
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony wieprzowe z ziołową pierzynką

Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w plastry, delikatnie rozbić i natrzeć przyprawami. Podsmażyć na oleju. Zioła miksujemy razem z masłem i bułką tartą. Mięso nacieramy musztardą, a następnie masą ziołową. Pieczemy w wysokiej temperaturze 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak