Sposób przygotowania

Groch moczymy na noc, potem gotujemy w tej samej wodzie do miękkości, soląc na końcu.
Kapustę płuczemy jeśli bardzo kwaśna, zalewamy wodą , dodajemy listek, ziele i ziarna pieprzu, gotujemy do miękkości. Łączymy groch z kapustą . Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na oleju na rumiano. Wsypujemy mąkę i robimy rumianą zasmażkę. Dodajemy ją do kapusty z grochem i mieszamy dokładnie. Doprawiamy pieprzem i kminkiem lub majerankiem. Pyszny odgrzewany , świetnie się komponuje ze smażonym karpiem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W niektórych regionach takie danie podaje się na Wigilię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Właśnie u mnie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wigilijna potrawa:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne, kojarzący się z Wigilią danie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !