Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
marchewka 25 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
groszek 5 dag
bulion warzywny 5 łyżek
śmietana 1 łyżka
olej 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie curry

Umytą i osuszoną rybę posolić i oprószyć pieprzem. Groszek - może być świerzy albo mrożony - ugotować i osączyć. Cebulki pokroić w krążki a marchewkę w słupki. Włożyć to na rozgrzany na patelni olej i mieszając smażyć ok 5 min na ostrym ogniu.
Na warzywach położyć rybę i groszek. Polać to bulionem - wymieszanym ze śmietaną i curry, przykryć i dusić ok 10 min na małym ogniu. Pod koniec duszenia doprawić do smaku.

Bardzo dobre z ryżem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak