Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Następnie połączyć z margaryną i mąką. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. W środek każdego krążka kłaść jabłka starte na tarce o grubych oczkach, złożyć na pół i trochę skleić. Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

Ciastka piec w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor.

Uwaga! Do krążka ciastka zamiast startych jabłek można też kłaść ósemki jabłek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Szarlotka ah ta szarlotka... uwielbiam :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszniutko wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !