Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1kg
kostki margaryny 2
drożdży 10dag
śmietany 0,25l
jabłka
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Drożdże rozpuścić w śmietanie. Następnie połączyć z margaryną i mąką. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać szklanką krążki. W środek każdego krążka kłaść jabłka starte na tarce o grubych oczkach, złożyć na pół i trochę skleić. Ciastka posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem.

Ciastka piec w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor.

Uwaga! Do krążka ciastka zamiast startych jabłek można też kłaść ósemki jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.02.2011 19:57
Pyszniutko wygląda.
bami 15.12.2010 11:17
Szarlotka ah ta szarlotka... uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak