Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
cebula biała 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
sałata 4 liście
pomidor 1 sztuka
mielone migdały 1/3 szklanki
jajko 1 sztuka
ser żółty 4 plasterki
majonez 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
bułka 4 z sezamem

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Roztrzepane jajko dodac do mielonego mięsa- najlepiej wołowiny, dodać posiekaną drobniutko białą cebulę i drobniutko posiekany czosnek. Doprawić solą, i pieprzem wsypać mielone migdały i dokładnie wymieszać..Uformować 4 kotleciki- wielkości bułki. Smażyć bez tłuszczu na patelni grillowej z każdej strony, na sam koniec na usmażonych już kotletach położyć po plasterku żółtego sera- ładnie nam się rozopi.
Bułki przekroić na pół i położyć na parę minut na patelni grillowej- ładnie się zarumienią od środka i będą bardziej chrupiące.
Wymeiszać musztardę, majonez i musztardę.
Sosem pozmarować \"dolną\" częśc bułki, położyć kotlet z serem, na wierzch plaster czerwonej cebuli, sałata, plater pomidora i \"górna\" część bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.04.2011 13:30
I super! Domowe najlepsze, bo wiadomo, co się do środka wkłada :)
agnieszka189 27.01.2011 10:51
no właśnie i na pewno o wiele lepsze od tych z sieciówek
MAR3STA 10.01.2011 20:00
lubie takie hamburgery;)
Natalia/tubisiek 15.12.2010 11:32
domowe są najsmaczniejsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak