Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z ziołami i czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowych, obranych krewetek 350 g
pisiekanej pietruszki 2 łyżki
soku z cytryny 4 łyżki
oliwe z oliwek 2 łyżki
masła 75 g
posiekane ząbki czosnku 2
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z ziołami i czosnkiem

Umieścić przygotowane krewetki wraz z pietruszką i sokiem z cytryny w płaskim, niemetalowym naczyniu, dodać sól i pieprz do smaku. Zamieszać delikatnie. Marynować w lodówce co najmniej przez 30 min.
Rozgrzać olej i masło razem z czosnkiem w małym rondlu, mieszając, aż masło sie stopi. Wyjąć krewetki z marynaty łyżką cedzakową i włożyć ja do rondla z masłem i czosnkiem. Mieszać dokłanie, aż krewetki całkowicie pokryją się masłem czosnkowym, a następnie nadziać je na kilka szpikulców. Piec szaszłyki nad gorącymi węglami przez 5-10 min, od czasu do czasu odwracając, aż krewetki będą różowe i upieczone w środku. Podczas pieczenia obficie smarować masłem czosnkowym.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 20.08.2011 11:22
mmmmm
borys 03.06.2010 11:57
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak