Sposób przygotowania

Umieścić przygotowane krewetki wraz z pietruszką i sokiem z cytryny w płaskim, niemetalowym naczyniu, dodać sól i pieprz do smaku. Zamieszać delikatnie. Marynować w lodówce co najmniej przez 30 min.
Rozgrzać olej i masło razem z czosnkiem w małym rondlu, mieszając, aż masło sie stopi. Wyjąć krewetki z marynaty łyżką cedzakową i włożyć ja do rondla z masłem i czosnkiem. Mieszać dokłanie, aż krewetki całkowicie pokryją się masłem czosnkowym, a następnie nadziać je na kilka szpikulców. Piec szaszłyki nad gorącymi węglami przez 5-10 min, od czasu do czasu odwracając, aż krewetki będą różowe i upieczone w środku. Podczas pieczenia obficie smarować masłem czosnkowym.

Smacznego!!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !