Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier biały

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier biały

Wodę przegotuj i ostudź. Cukier puder wsyp do miseczki i ucieraj. Stopniowo dodawaj przegotowaną wodę. Ucieraj, dopóki nie powstanie szklista, płynna, lejąca się masa.
W ten sposób przegotowany biały lukier wspaniale nada się do dekorowania każdego rodzaju ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak