Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 12 dag
por (biała część) 25 dag
marchew 10 dag
płatki migdałowe 1 łyżka
bulion warzywny 5 łyżek
olej 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z migdałami

Kurczaka umyć, podzielić na mniejsze części oprószyć solą i pieprzem. Patelnię nasmarować olejem i smażyć na niej mięso po 4 min z każdej strony.
Por przekroić na pół wzdłuż, opłukać, pokroić w półplastry, a obraną marchewkę w słupki. Warzywa poddusić w bulionie ok 5 minut - przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Migdały podprażyć i posypać nimi kurczaka wyłożonego na talerzu, obłożyć podgotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak