Sposób przygotowania

Mięso po umyciu i osuszeniu kroimy w paseczki.
Cebulę kroimy w krążki lub półkrążki.
Na dość głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i podsmażamy.
Gdy mięso się lekko zrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy, aż będzie szklista. Dodajemy wszystkie przyprawy i dusimy dalej.

Po 5 minutach duszenia do mięsa dodajemy wodę i wrzucamy umyte i pokrojone w kostkę warzywa.
Wszystko razem gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Mąkę z odrobiną soli rozrabiamy w 5-6 łyżkach wody, dokładnie mieszamy, by nie było grudek, dodajemy kilka łyżek gorącego sosu, mieszamy i zaciągamy sos.

Po zdjęciu z ognia dodajemy 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !