Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ubijana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
kakao 1 łyżka
margaryna 30 dag
cukier puder 7 łyżek
żółtka jaj 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ubijana

Jajka z cukrem ubijamy na parze na piane puszystą ,zdejmujemy z pary i jeszcze chwile ubijamy do zupełnie zimnej masy.Dodajemy mąkę z kakaem i lekko mieszamy w jedną stronę .Blachę wykładamy papierem pergaminowym,smarujemy i wylewamy masę .Piec ok 15 min.
Krem do rolady :
Margarynę mieszamy z cukrem do białości ,pod koniec dodajemy stopniowo po 1 żółtku ,wciąż mieszamy.Następnie dodajemy sok z cytryny lub kwasek cytrynowy i przekładamy roladę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.10.2013 08:59
śliczna wyszła
alaaa 25.03.2013 20:58
fajna roladka
jeta72 22.05.2012 10:12
wygląda super!!!
Beatris 07.04.2012 10:16
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiej rolady.
anemon 26.10.2011 09:26
Lubię cytrynowe smaki, więc Twoja rolada napewno będzie mi smakowała.
IlonaAlbertos 29.09.2011 22:00
Lubię rolady.
Krzysztof42 23.08.2011 15:22
o jej boli nie bić za mocno
barbara11561 26.06.2011 08:39
Bardzo dobra:)
MAŁY 10.12.2010 07:46
lubie takie ciacha
Łucja1 11.10.2010 13:53
już bym ją całą zjadła!
ben-ka 01.09.2010 23:03
O rolada lubię jeść niekoniecznie robic:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak