Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubijamy na parze na piane puszystą ,zdejmujemy z pary i jeszcze chwile ubijamy do zupełnie zimnej masy.Dodajemy mąkę z kakaem i lekko mieszamy w jedną stronę .Blachę wykładamy papierem pergaminowym,smarujemy i wylewamy masę .Piec ok 15 min.
Krem do rolady :
Margarynę mieszamy z cukrem do białości ,pod koniec dodajemy stopniowo po 1 żółtku ,wciąż mieszamy.Następnie dodajemy sok z cytryny lub kwasek cytrynowy i przekładamy roladę .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O rolada lubię jeść niekoniecznie robic:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    już bym ją całą zjadła!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    lubie takie ciacha
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo dobra:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    o jej boli nie bić za mocno
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię rolady.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię cytrynowe smaki, więc Twoja rolada napewno będzie mi smakowała.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiej rolady.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    wygląda super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajna roladka
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    śliczna wyszła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !