Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać mąkę, cukier, miód, jajka, margarynę, kakao, sodę i przyprawę do piernika. Zagnieść ciasto i wykrawać dowolne, świąteczne kształty. Piec około 12 minut w temperaturze 180 °C. Polukrować i dowolnie udekorować. zycze smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wczooraj robilam,ale mam nieco inny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nowy przepis na pierniczki super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    też podobne robimy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    robie pyszne wychodza
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    zawsze pyszne tym bardziej, że kojarzą się ze świętami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !