Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 500 g
boczek 250 g
seler naciowy 4 gałązki
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 150 g
sól
pieprz
kolendra 1 natka

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z boczkiem

Makaron ugotować na półtwardo.
Na patelni podsmażyć boczek, najlepiej gotowany, pokrojony w paseczki.
Zlać z patelni nadmiar tłuszczu. dodać na patelnię posiekany seler naciowy.
Kolendrę bardzo drobno posiekać- zostawić kilka listków do przybrania.
Gęsty jogurt naturalny wymieszac z roztrzepanym jajkiem, dodać sól, pieprz do smaku i posiekaną kolendrę. Wymieszać i zalać boczek z selerem na patelni. Dokładnie wymieszać i dodać ugotowany makaron. Smażyć jeszcze dosłownie minutkę i posypać resztą kolendry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 15.12.2010 10:37
pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak