Sposób przygotowania

Ubić całe jajka z cukrem , dodać zapach arakowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Ciasto podzielić na 2 nierówne części. Do tej mniejszej dodać 3 łyżki kakao a do tej większej 2 łyżki mąki. Blaszkę posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Wlać najpierw ciasto białe a następnie na środek (łyżką wazową najlepiej) ciasto kakaowe i tak na przemian aż do wyczerpania ciasta. Piec około 50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    szybko i pysznie
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ja zawsze piekłam w długiej foremce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pięknie wyszła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !