Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB Z SEREM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mięso mielone wołowe 30 dag
żółty ostry ser kilka plastrów
sól do smaku
piperz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
cząber 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB Z SEREM

Schab u,myć,m osuszyć, naciać tak, aby powstał jeden cienki płat.
Natrzeć solą i pieprzem, wstawić do lodówki na minimum godzinę, w tym czasie mięso mielone doprawić bazylią,cząbrem, solą i pieprzem.
Na płacie schabu ułożyć plastry sera , mięso mielone, zwinąć jak roladę, obwiązać nitką albo spiąć wykałaczkami, przełożyć do natłuszczonej formy i piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 01.07.2011 13:11
a to ciekawe !!!
Małgorzata113 15.12.2010 08:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak