Sposób przygotowania

Kiełbasę nacinamy w paski i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju w towarzystwie pokrojonej w plastry cebuli. Gdy się przyrumieni, dodajemy piwo i dusimy do miękkości. Jeśli kiełbasa jest surowa , trwa to nieco ponad pół godziny, jeśli parzona, wystarczy kilka minut. Pod koniec duszenia dodajemy suszone warzywa, pieprz i majeranek, ile kto lubi.
Możemy ją zjeść z ziemniakami z wody, jako danie obiadowe ( dobra jest do tego zasmażana kiszona kapusta), albo z chlebem i też dobrze z kapustą, na kolację.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    bardzo ciekawe jeszcze takiej nie robiłem w piwie
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fajny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne i pomysłowe danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    jest bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    męskie danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ekstra przepis z dwoma ulubionymi składnikami :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    mnie też się podoba,u mnie dosyć często jadamy podobnie przyrządzoną kiełbaskę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo smaczna propozycja.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !