Sposób przygotowania

Natrzeć sledzie w środku i na zawnątrz solą i pieprzem do smaku. Do środka każdego sledzia włożyć listek laurowy.
Przygotować cztery lwadraty z folii aluminiowej, na każdym położyć równą liczbę plastrów cytryny, a na nich umieścić śledzie. Ucierać masło aż zmięknie, połoczyć je z pietruszką i pieprzem. Położyć na każdej rybie dość dużą porcję masła. Ciasno zawinąć każdą rybę w folii aluminiowej i piec nad srednio rozgrzanymi węglami przez 15-20 min. aż będą upieczone w środku. Mięso powinno być białe i jędrne w dotyku. Rozwinąć folię tuż przed podaniem.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    Nie jadłam, muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    polecam pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !