Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana fasolka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka żółta 1kg
fasolka zielona 1kg
koper pęczek
czosnek głowka
cząber 3łyzki
Zalewa:
ocet 2 szkl
sól łyzka
cukier łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana fasolka

Z fasolek odciąć końcówki, po czym zalać osolonym wrzątkiem i gotować ok. 3 min wówczas ją odcedzić i ułożyć w słoikach, przekładając na przemian żółte i zielone strąki.
Następnie do każdego słoika włożyć ząbek czosnku, szczyptę cząbru i kilka baldachów kopru.
W między czasie ½ l wody zagotować z dodatkiem octu, soli oraz cukru po czym zalać fasolkę.
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.05.2011 19:05
zimą jak znalazł ja też robię marynaty
agata1722
agata1722 16.05.2011 19:05
zimą jak znalazł ja też robię marynaty
agata1722
agata1722 16.05.2011 19:05
zimą jak znalazł ja też robię marynaty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak