Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina duszona z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 0,5 kg
smalec 3 łyżki
cebula 3 szt
kapusta włoska 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina duszona z kapustą

Mięso pokroić w kostkę, obrumienić na smalcu wraz z posiekaną cebulę. Podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kapustę pokroić w grubą kostkę, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Gdy kapusta i mięso będą miękkie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, estragonem i drobno posiekanym czosnkiem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.05.2016 16:54
bardzo ciekaw połączenie
jasiek 10.05.2016 20:48
bardzo ciekawa wersja
gosia561 04.02.2015 10:45
zrobiłam polecam
gosia561 09.05.2014 12:20
fajnie pasuje do kapusty
jasiek 26.12.2013 19:28
Bardzo ciekawa wersja
Katarzyna59 16.06.2012 17:21
pycha
Iwona51
Iwona51 31.12.2011 10:50
smaczna
mehia 27.03.2011 12:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak