Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z maślaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
mięso mielone 30 dag
smalec 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
maślaki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z maślaków

Grzyby pokroić w paski, cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na smalcu. Przygotowane grzyby włożyć do rondla, dodać zrumienioną cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą. Dusić pod przykryciem około 30 minut. Po pół godzinie dodać zmielone mięso i dusić razem mieszając żeby grzyby się nie przypaliły. Gdy grzyby są miękkie, oprószyć mąką, wymieszać ze śmietaną i natką pietruszki, zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.02.2014 22:02
Podoba mi się ten pomysł na gulasz.
romanrafal
romanrafal 18.02.2012 09:23
podoba mi się
Iwona51
Iwona51 24.12.2011 08:59
pycha
mehia 23.03.2011 18:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak