Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
morele suszone 100 g
majonez 3 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z morelami

Imbir wymieszać z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Marynatą nasmarowac dokładnie pierś z indyka i odstawić na dwie godziny.
Na rozłożonej piersi ułożyć suszone morele, złożyć pierś, zwinąć i zawiązać sznurkiem.
Piec w rękawie do pieczenie w 180 stopniach przez ok 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 15.12.2011 10:53
Bardzo lubię morele w białym mięsie :)
wedith1 15.02.2011 12:11
Podoba mi się połączenie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak