Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery naciowe z masłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 0,5 kg
cukier 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery naciowe z masłem

Łodygi selera pokroić na kawałki ok 10 cm. Wodę zagotować z dodatkiem soli i cukru, wrzucić selery i ugotować do miękkości, odcedzić. Na suchej patelni zrumienić tartą bułkę, dodać stopione masło. Selery wyłożyć na półmisek, oprószyć lekko pieprzem, polać masłem z bułeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.11.2012 18:21
fajne
mehia 25.02.2011 20:14
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak