Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZE BLADE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 filet
pieczarki 0,5 kg
makaron 0,5 kg
tymianek 2 szczypta
śmietanka słodka 0,5 litra
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ser żółty 20 - 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZE BLADE

ugotować makaron \"al dente\", filety z kurczaka pokroić w średnią kostkę, podsmażyć z \"kucharkiem\" oraz tymiankiem (do smaku). pieczarki obrać (umyć - według wyznawanej zasady), pokroić w kostkę (grube plastry), podsmażyć z \"kucharkiem\" oraz tymiankiem.
wymieszać kurczaka z pieczarkami.
w żaroodpornym naczyniu wysypać połowę makaronu, wyłożyć kurczaka z pieczarkami, przykryć pozostałym makaronem, polać śmietanką, posypać żółtym serem.
zapiekać w piekarniku aż do roztopienia sera!
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak