Sposób przygotowania

Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż.
Kostkę bulionową rozpuść w pół litra wrzącej wody. Zalej kaszę kuskus, przykryj, odstaw na 5 minut. Dodaj pieczarki z cebulą, wymieszaj, przypraw do smaku.
Papryki przekrój na pół, oczyść z pestek. Środki posmaruj olejem, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 1 godziny w temp. 180 stopni. %-10 minut przed końcem pieczenia papryki przykryj plasterkiem żółtego sera.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !