Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryki z kuskusem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 5 szt.
pieczarki 1 kg
cebula biała 1 szt.
olej
sól
bulion warzywny 1 kostka
żółty ser 10 plastry
kasza 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: papryki z kuskusem i pieczarkami

Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż.
Kostkę bulionową rozpuść w pół litra wrzącej wody. Zalej kaszę kuskus, przykryj, odstaw na 5 minut. Dodaj pieczarki z cebulą, wymieszaj, przypraw do smaku.
Papryki przekrój na pół, oczyść z pestek. Środki posmaruj olejem, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 1 godziny w temp. 180 stopni. %-10 minut przed końcem pieczenia papryki przykryj plasterkiem żółtego sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basia70 13.02.2011 15:22
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak