Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby pieczone w soli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 3 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 kg
rozmaryn świeży 10 szt
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby pieczone w soli

Ryby umyć, oprawić. Na blaszce wysypać 1 kg soli morskiej, dodać rozmaryn, wymieszać z solą, wyrównać powierzchnię. Na sól z rozmarynem rozłożyć rybę, przysypać pozostałą solą, skropić wodą. Włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 05.05.2011 21:56
pycha
mehia 28.01.2011 14:51
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak