Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany. Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    shija

    Bardzo łatwo i szybko się je robi :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dziś przechodziłem na ulicy przez zebrę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !