Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki nadziewane kisielem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt.
mleko 3 szklanki
sól
olej
kisiel wiśniowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki nadziewane kisielem

Mąkę, jajka, mleko, szczyptę soli i łyżkę oleju włóż do wysokiego naczynia, zmiksuj na gładkie, dość rzadkie ciasto (jeśli jest zbyt gęste, dolej trochę wody).
Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię wlewaj porcje ciasta, usmaż naleśniki z obu stron. Kisiele przygotuj według przepisu na opakowaniu. Gotowe naleśniki smaruj kisielem, zwijaj w ruloniki. Podawaj na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.05.2011 14:13
z kisielem jeszcze nie robiłam zapewne są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak