Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Miękkie masło posiekać nożem, dodać zmieszane składniki i zalać mlekiem. Wyrobić rękoma ciasto- ma być gładkie i ładnie odchodzić od rąk.
Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.

Ser i masło zmielić. Dodawać po jednym żółtku miksując i dodać mąkę ziemniaczaną, cikier puder i waniliowy i budyń. Zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę (można dodać szczyptę soli). Pianę połączyć delikatnie z serową masą.

Totrownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Wyjąć ciasto z chłodziarki i zetrzec na grubej buraczanej tarce pierwszą część ciasta. Wyłożyć masę serową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.
Piec w 180 stopniach ok 1 godziny.
Upieczone ciasto można posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Moja mama tez go robi ideał sernika nie da się go nie kochać :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tez czasami je robię , wychodzi zawsze i jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Są ciasta, które nigdy mi się nie znudzą ;) jak właśnie ten sernik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mi również;)) serniki są przepyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !