Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej mięso, następnie wyjąć je na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i paprykę chilli, dodać zielony groszek i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Poddusić do miękkości, dodać ryż, rozgnieciony czosnek, wlać bulion, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy ryż będzie już szklisty dodać ponownie mięso z kurczaka. I dusić do momentu, gdy cały bulion zostanie wchłonięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacyjny pomysł na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !