Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paella z kurczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4 sztuki
udka z kurczaka 4 sztuki
pomidory 2 sztuki
papryka 1 strąk
papryczka chilli 1 szuka
fasolka szparagowa 15 dag
czosnek 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
ryż 1 woreczek
bulion 1/2 litra
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Paella z kurczakiem

Mięso z kurczaka opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej mięso, następnie wyjąć je na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i paprykę chilli, dodać zielony groszek i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Poddusić do miękkości, dodać ryż, rozgnieciony czosnek, wlać bulion, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy ryż będzie już szklisty dodać ponownie mięso z kurczaka. I dusić do momentu, gdy cały bulion zostanie wchłonięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.09.2013 21:34
smaczne danie
IKrakowianka 01.12.2012 20:53
rewelacyjny pomysł na obiad
Iwusia 03.06.2010 00:15
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak