Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa Bożenki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
woda 3 litry
pietruszka
marchew 2 sztuki
por
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
koperek 1 łyżeczka
przyprawa do potraw
kwaśna śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
seler
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa Bożenki

Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą i zagotuj.
Gotuj około 30 minut. Następnie dodaj do wywaru obraną i opłukaną włoszczyznę, jarzynkę, koperek, sól i szczyptę pieprzu.
Gotuj do czasu, aż mięso i jarzyny będą miękkie. Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Zupę gotuj jeszcze 3-5 minut. Zapraw śmietaną.
Podawaj z ryżem lub makaronem, posypaną koperkiem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak