Sposób przygotowania

żółtka ucieramy z częścią cukru. gdy będą białe dodajemy serek i dalej ucieramy. masa ma być gładka i puszysta. następnie ubijamy pianę z białek pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru. dodajemy ją do mase serowej i delikatnie mieszamy. rozpuszczamy kawę w gorącej wodzie i dodajemy alkohol. po przestudzeniu maczamy biszkopty i układamy w formie.następnie wylewamy połowę masy i posypujemy kakao. na to układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i wylewamy resztę masy. wkładamy na conajmniej 10 godzin do lodówki. przed podaniem posypujemy wierzch kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    może być
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Od czasu do czasu lubię zjeść taki deser.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !