Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 6 dkg
kości 5 dkg
cebula 1 dkg
mąka pszenna 5 G
śmietana 1/10 szkl
makaron 3 dkg
sól
woda 2 szkl
grzyby suszone 1 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Przygotować wywar z włoszczyzny, kości, zrumienionej cebuli i grzybów, po odcedzeniu zaprawic go zawiesiną przygotowaną z mąki i śmietany po czym dodać osobno ugotowany makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 19.01.2011 21:03
Uwielbiam zupę grzybową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak