Sposób przygotowania

Dynię i jabłka oczyścić i pokroić na kawałki. 3/4 szklanki wody zagotować, dodać wydrążone ziarna z laski wanilii, połowę cukru, wrzucić jabłka i dynię, rozgotować, dodać otartą skórkę z pomarańczy. Z białek i reszty cukru ubić pianę na sztywno. Dodać do masy jabłkowo-dyniowej i wymieszać. Deser wyłożyć do salaterek, oziębić w lodówce i posypać rodzynkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny mus,
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ciekawe połączenie,warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity mus.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !